Vuotovahinko - näin korvausasia etenee

Vahinkoasian hoito alkaa vahinkoilmoituksen tekemisestä. Korvauskäsittelijä tilaa tarvittaessa kosteuskartoituksen vahingon syyn ja laajuuden selvittämiseksi. Vakuutusyhtiä maksaa tilaamastaan kartoituksesta aiheutuneet kulut.

Huolehdithan itse siitä, ettei lisävahinkoa pääse syntymään. Vahingonrajoittamistoimenpiteet, kuten vuotavan putken korjaus tai rikkoutuneen katon suojaus ovat asiakkaan vastuulla.

Korvauskäsittelijä tutkii kosteuskartoitusraportin sen valmistuttua ja tekee korvauspäätöksen, kun kaikki tarvittavat tiedot ovat selvillä. Vahinkotarkastaja käy paikan päällä tarvittaessa. Vahinkotarkastuksen mahdollistamiseksi ethän aloita purku- ja raivaustöitä ennen vakuutusyhtiön lupaa.

Vahinkoon liittyvät kustannukset tulee hyväksyttää vakuutusyhtiöllä etukäteen. Olethan yhteydessä korvauskäsittelijään heti, jos remontti estää asunnossa asumisen. Vakuutuksesta voidaan tilanteen mukaan korvata ylimääräisiä välttämättömiä ja kohtuullisia kuluja, joita väliaikaisesta asumisesta aiheutuu.

Huomaathan, että korvauksen määrään vaikuttaa vahingoittuneen omaisuuden ikä. Lisäksi korvauksesta vähennetään omavastuu.

Kun korvattavuus on selvillä, tulee vahingon korjaustöistä pyytää kustannusarvio ja toimittaa se vakuutusyhtiön hyväksyttäväksi. Vakuutusyhtiö voi pyytää tarvittaessa kilpailevan tarjouksen. Vahingosta on mahdollista sopia myös kertakorvaus.

Urakoitsijan kanssa on monesti järkevää sopia myös vahinkoon kuulumattomista lisäremonteista, kuten putkistojen ja vedeneristyksen laajemmasta saneerauksesta. Tällaiset lisätyöt eivät kuitenkaan kuulu vakuutukseen, vaan asiakas vastaa niistä itse. Vahinko korvataan vahinkoa edeltävään laatu- ja varustetasoon.

Asiakas on korjaustyön tilaaja ja vastaa työn laadun seurannasta ja hyväksynnästä. Lopputarkastuksen suorittaa asiakas ja urakoitsija yhdessä. Korjaustyötä koskevat mahdolliset huomautukset tulee osoittaa suoraan urakoitsijalle. Vakuutusyhtiö ei vastaa puutteellisesti tai virheellisesti tehdystä korjaustyöstä.

Korjauslaskut osoitetaan aina asiakkaalle, ja kopio laskusta toimitetaan vakuutusyhtiöön. Huomaathan, että vakuutusyhtiöllä on oikeus maksaa korvaus 30 vuorokauden kuluessa laskujen saapumisesta. Voit pyytää laskuttajalta tarvittaessa lisää maksuaikaa, jotta vakuutusyhtiö ehtii käsitellä laskun. Vastaat itse oman osuutesi suorittamisesta urakoitsijalle.

Vahinkoilmoitus

Lisävahinkojen rajoittaminen

Kosteuskartoitus / vahinkotarkastus

Korvauspäätös

Korjaustyön suunnittelu ja kustannuksista sopiminen

Korjaustöiden suorittaminen

  Korvauksen maksu

 

Janarak Oy

Janarak Oy on rakennusalan yritys Kanta-Hämeessä. Kauttamme saat avaimet käteen -periaatteella mm. kosteusvauriokorjaukset, kylpyhuone- ja saunaremontit, noki- ja palovahinkosaneeraukset, huoneistoremontit ym. kaikki korjausrakentamiseen liittyvät työt.

Yhteystiedot

Topintie 2, 14200 Janakkala

Teemu Eloranta
 teemu.eloranta@janarak.fi
 040 5300709

Ari Pulkkinen
 ari.pulkkinen@janarak.fi
 044 9760567

Hämeenlinna - Hyvinkää - Lempäälä - Helsinki - Riihimäki - Janakkala

Kotisivut Opiferum Oy