kosteusmittaukset

Kosteusmittaus on syytä tehdä aina, jos rakenteissa on poikkeavaa hajua, ne tuntuvat kosteilta tai on epäilys aiemmasta vesi- tai kosteusvahingosta. Myös väärät rakennus- tai saneerausmenetelmät ovat voineet aiheuttaa kosteutta rakenteisiin ja pintamateriaalien alle.

Kosteusmittauksen menetelmät riippuvat mitattavasta materiaalista. Lattiamaton alta kosteus mitataan viiltomenetelmällä. Rakennuksen rungon kosteusmittaus suoritetaan yleisimmin porareikämittauksena, sillä näin varmistetaan tehokkaimmin tukirakenteiden tila.

Kosteusmittaus on myös syytä suorittaa asuntokaupan yhteydessä. Kartoitamme kosteiden tilojen kunnon pintakosteusmittarilla. Samassa yhteydessä tarkistetaan heikosti kiinni olevat laatat. Teemme mittauksia myös taloyhtiöille, jotka haluavat tarkastaa koko taloyhtiönsä kosteiden tilojen kunnon. Mittausraportin pohjalta on helppoa suunnitella taloyhtiön korjaustarpeita.


Kosteusmittaus kannattaa tehdä jos:

  • Rakenteissa on hajua
  • Rakenteet tuntuvat kosteilta
  • Epäilette aiempaa vesivahinkoa
  • Epäilette vääriä rakennusmenetelmiä
  • Olette ostamassa tai myymässä asuntoa
  • Teette taloyhtiölle saneeraussuunnitelmaa
 

Vakuutusyhtiöiden ohje toimintatavoista

Aina vahinko ei ole ennalta estettävissä, mutta nopealla toiminnalla vahinkojen laajuuttaa voidaan pienentää. Lue tästä vakuutusyhtiön toimintaohje,
silloin kun vahinko on jo ehtinyt tapahtua.

LUE LISÄÄ

Janarak Oy

Janarak Oy on rakennusalan yritys Kanta-Hämeessä. Kauttamme saat avaimet käteen -periaatteella mm. kosteusvauriokorjaukset, kylpyhuone- ja saunaremontit, noki- ja palovahinkosaneeraukset, huoneistoremontit ym. kaikki korjausrakentamiseen liittyvät työt.

Yhteystiedot

Topintie 2, 14200 Janakkala

Teemu Eloranta
 teemu.eloranta@janarak.fi
 040 5300709

Ari Pulkkinen
 ari.pulkkinen@janarak.fi
 044 9760567

Hämeenlinna - Hyvinkää - Lempäälä - Helsinki - Riihimäki - Janakkala

Kotisivut Opiferum Oy