Kotitalousvähennys

Hyödynnä kotitalousvähennys, sillä asunnossa tai vapaa-ajanasunnossa teetetyistä töistä voit vähentää 50% arvonlisäverollisesta hinnasta. Vähennys ei kuitenkaan koske tarvikkeita eikä vähennystä voi tehdä sijoitusasuntoon tehdyistä töistä.

Kotitalousvähennykseen oikeutettua ovat mm. keittiön, kylpyhuoneen ja muiden huoneiden kuten kellaritilojen tai saunan remontit. Omakotitaloihin tehtävät sähkötyöt, putki- ja kaapelityöt ovat myös vähennyskelpoista. Lisäksi rakennukseen kohdistuvat ulkomaalaukset kuuluvat vähennyksen piiriin sekä myös ulkorakennusten maalaukset. Lue tästä Verohallinnon koko listaus kotitalousvähennykseen oikeuttavista töistä.

Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa kalenterivuodessa. Voit siis vuoden aikana maksaa useita eri kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä ja omavastuu vähennetään vain kerran. Kotitalousvähennystä voit saada vuoden aikana enintään 2400 euroa per henkilö.

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada vähennystä yhteensä 4800 euroa. Vähennys myönnetään siten, miten puolisot ovat pyytäneet sen jakamaan. Molemmilta vähennetään omavastuu. Mikäli 2400 euron raja ei ylity, on kannattavaa pyytää vähennys vain toiselle puolisolle, jotta säästää yhden omavastuun.

Kotitalousvähennys vähennetään ensisijaisesti ansio- ja pääomatulojen veroista. Kotitalousvähennys on merkittävämpi kuin useat muut vähennykset, jotka tehdään ennen ansiotulojen verotusta. Jos verot eivät riitä myönnetyn kotitalousvähennyksen tekemiseen, ei vähentämättä jäänyt osa siirry seuraavalle vuodelle.

Kotitalousvähennys on kalenterivuosikohtainen. Vähennys myönnetään sinä vuonna, kun työn teosta on lasku maksettu. Jos remontti ajoittuu vuoden vaihteeseen, voit hyödyntää kotitalousvähennystä kahtena eri verovuotena maksettujen laskujen mukaan. Omavastuu vähennetään kuitenkin molempina vuosina.

Lue tästä lisää kotitalousvähennyksestä koskien kodin tai vapaa-ajanasunnon remonttia.

Lue tästä lisää kotitalousvähennyksen määrästä ja omavastuusta

Näin ilmoitat kotitalousvähennyksen

 

Janarak Oy

Janarak Oy on rakennusalan yritys Kanta-Hämeessä. Kauttamme saat avaimet käteen -periaatteella mm. kosteusvauriokorjaukset, kylpyhuone- ja saunaremontit, noki- ja palovahinkosaneeraukset, huoneistoremontit ym. kaikki korjausrakentamiseen liittyvät työt.

Yhteystiedot

Topintie 2, 14200 Janakkala

Teemu Eloranta
 teemu.eloranta@janarak.fi
 040 5300709

Ari Pulkkinen
 ari.pulkkinen@janarak.fi
 044 9760567

Hämeenlinna - Hyvinkää - Lempäälä - Helsinki - Riihimäki - Janakkala

Kotisivut Opiferum Oy